Últimes noticies

Informació del Servei

La Resolució SLT/3268/2020, de 12 de desembre, indica a l’article 11.3 que a partir del 14/12 es prorroguen les limitacions vigents fins ara, de manera que els arxius, les biblioteques, els museus, les sales d'exposicions, les galeries d'art i els centres de creació i arts visuals romanen oberts i limiten l'aforament al 50% de l'autoritzat. En cap cas, en aquests espais es poden organitzar altres activitats culturals amb assistència de públic.

D’acord amb el text publicat els serveis de les biblioteques queden de la següent manera:

Es podran dur a terme els serveis habituals de les biblioteques amb una limitació del 50 % de la capacitat màxima en condicions normals: servei de préstec i retorn de documents, accés directe a les col·leccions, ús de les sales de lectura i estudi, ús dels ordinadors, etc.

No es podran realitzar activitats culturals amb assistència de públic (sí activitats virtuals). Excepcionalment, sí que es poden dur a terme activitats educatives programades per als centres educatius i adreçades als grups de convivència escolar i les activitats d'intervenció socioeducativa per a l'atenció i formació a infants i joves amb discapacitats, necessitats especials o situació de vulnerabilitat (serveis d'intervenció socioeducativa i centres oberts) d'acord amb els corresponents plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT i la normativa relacionada, aplicant rigorosament les mesures de prevenció i protecció de la salut.

La durada de les mesures previstes en aquesta Resolució s'estableix en 14 dies, sens perjudici de l'avaluació continuada de l'impacte de les mesures que s'hi contenen

Per tal de continuar garantint la seguretat dels serveis de les biblioteques es mantenen les mesures recollides en el document Plans de represa del sector cultural: Biblioteques de juliol de 2020.Informació sobre la prestació del servei de la biblioteca digital #eBiblioCat

La prestació del servei de la biblioteca digital eBiblioCAT es continua prestant mitjançant la mateixa plataforma tecnològica que fins ara.

Accés a través del web

L’accés als continguts digitals es pot continuar realitzant com fins ara a través de l’adreça https://biblioteca.ebiblio.cat

Accés a través de l’aplicació Biblio Digital (Odilo)

Els usuaris que actualment ja disposaven d’un compte a eBiblioCAT han rebut una actualització automàtica de l’aplicació eBiblio a l’aplicació Biblio Digital (Odilo), que serà l’aplicació a través de la qual podran continuar gaudint dels serveis d’eBiblioCAT

Les persones que encara no són usuàries d’eBiblioCAT es poden descarregar l’aplicació per a dispositius mòbils des de Google Play i Apple.

Per accedir a la biblioteca digital #eBiblioCAT cal tenir el carnet d’alguna biblioteca pública de Catalunya. El carnet es pot obtenir també de manera telemàtica a través de la pàgina web següent:

http://catalunya.ebiblio.es/ayuda/E0360/ca/carnet.htm

Accés al préstec i consulta de llibres i revistes electrònics vinculats a llicències facilitades pel Ministeri de Cultura

Els llibres i revistes electrònics disponibles fins ara a eBiblioCAT i que estaven vinculats a les llicències facilitades pel Ministeri de Cultura no estaran disponibles durant els propers dies. Les persones que tenien un préstec d’algun d’aquests documents i en vulguin continuar la lectura s’hauran de posar en contacte amb el Servei d’atenció a l’usuari d’eBiblioCAT e-biblio.cultura@gencat.cat per tal d’activar una nova llicència a càrrec del Departament de Cultura de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona.

L’accés a les col·leccions adquirides pel Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Barcelona continua funcionant normalment.

Els usuaris que durant els propers dies detectin qualsevol incidència en el funcionament del seu compte personal es poden dirigir al Servei d’atenció a l’usuari d’eBiblioCAT <e-biblio.cultura@gencat.cat>.

Més informació:
biblioteques@gencat.cat
Comments